Skip to content

Silkeborgs bedste kulturoplevelse 2018

Stort tillykke til vinderen og tak til alle som har stemt

Vinder

Silkeborgs bedste kulturoplevelse 2018

Vinderen af  Silkeborgs bedste kulturoplevelse 2018 er fundet

Stort tillykke til Riverboat Jazz Festival, vinderen af Silkeborgs bedste kulturoplevelse 2018

riverboat
Silkeborg bibliotekerne
silkeborg-bibliotekerne

Silkeborg bibliotekerne

Silkeborg bibliotekerne er alle silkeborggenseres mødested i hverdagen på tværs af alder, køn og interesser. Derfor tilbyder de fire biblioteker en helt unik bredde og diversitet i over 150 kulturelle oplevelser og læringstilbud, til over 1000 dagligt besøgende.

Vi tør godt noget lidt andet, lidt mere, noget lidt skævere og lidt smallere – men altid med høj kvalitet i oplevelsen.

Hvad skal der til, for at være en god kulturoplevelse?

At vi gør en forskel og skaber helhedsoplevelser, der rammer kulturforbrugerne dér hvor de er, og i oplevelsen formår at danne, inspirere og skabe værdi.

Hvad betyder det at blive indstillet til byens bedste?

Det betyder meget, ikke mindst for alle vores kollegaer, der til daglig lægger en stor indsats for at gøre en forskel med deres arbejde! Det er skønt at der er nogen derude, som synes at Silkeborg Bibliotekerne er en stærk, lokal bymarkør for hverdagskulturen, og bidrager til den daglige kulturindsprøjtning.

Metalcruise på Silkeborg søerne
metal-cruise

Metalcruise på Silkeborg søerne

En årlig musikoplevelse, med 3 timers sejlads på hjejlebådene og efterfølgende afterparty på CC Silkeborg med live musik. Metalcruise placerer Silkeborg solidt på den tungere del af det musikalske landkort i en herlig blanding af smuk natur, hjejlebåde og hårde toner.

Hvad skal der til, for at være en god kulturoplevelse?

For os er essensen af en god kulturoplevelse, at mennesker er sammen om oplevelsen. Metalcruise på Silkeborg søerne handler om at hygge sig sammen, opleve den omkringliggende natur på nye måder og mødes omkring en kulturoplevelse, der både musikalsk, socialt og i forhold til omgivelserne giver deltagerne langt mere, end de havde forventet. Metal-publikummer er dobbelt så flinke og rare, som de kan se farlige ud, og kombineret med de smukke rammer giver det en helt særlig kontrast til event, hvor stemningen er helt fantastisk.

Hvad betyder det at blive indstillet til byens bedste?

For 2 frivillige ildsjæle som os, der for egne midler har formået at gøre Metalcruise til en kulturel begivenhed, er det selvfølgelig en kæmpe anerkendelse og et stort skulderklap for vores idé med at kombinere metalmusik med hygge, natur og Hjejlebådene.

I det bredere perspektiv bringer det også større opmærksomhed på metal genren i Silkeborg, hvor mange bands og fans med Metalcruise har fået en ny platform at mødes på. Samtidig sætter nomineringen metalmusikken på den kulturelle dagsorden i Silkeborg på linje med Riverboat Jazz Festival, Museum Jorn og Silkeborg Bibliotekerne, og det er vi fantastisk stolte af. Skulle det lykkes at vinde prisen, er det ubeskriveligt stort!

Museum Jorn
museum-jorn

Museum Jorn

Museum Jorn er med til at sætte Silkeborg på verdenskortet. Vi er bygget op om Asger Jorns kunst og forsøger at afspejle hans værdier og filosofier – hans fandenivoldskhed og hans livsglæde. Dette gør vi gennem udstillinger af Jorns egen kunst såvel som andre store, internationale kunstnere såsom Picasso, Munch og senest Per Kirkeby.

Hvad skal der til, for at være en god kulturoplevelse?

En god kulturoplevelse er den, der tilbyder andet og mere, end man regner med. Et sted, hvor alle gæster er velkomne, hvor de både bliver præsenteret for kulturen og også inviteret til at deltage i den. Museum Jorn er ikke ’blot’ et udstillingssted, men et sted for foredrag, workshops og diverse aktiviteter - stedet for gæster, der ønsker at deltage i kunsten.

Hvad betyder det at blive indstillet til byens bedste?

Silkeborg har et rigt kulturliv, og vi er meget stolte over at føle, at vi kan tilføje noget unikt til det. Vi forsøger at stå som en hyldest til Jorn og til Silkeborg, og dermed stiller vi store krav til os selv og de udstillinger og aktiviteter, vi står for. At være nomineret er en anerkendelse af vores arbejde og simpelthen en stor ære.

Riverboat Jazz Festival
riverboat

Riverboat Jazz Festival

Riverboat Jazz Festival er Danmarks ældste jazzfestival og præsenterer i 2019 sin 53. omgang. Festivalen er rodfæstet i Silkeborgs nyere historie og er kendt og vellidt blandt byens borgere, men også på europæisk plan. Her regnes festivalen for den festival i Nordeuropa, der præsenterer mest klassisk jazz og flest koncerter på et så højt niveau, uden at publikum nødvendigvis skal betale entré.

Repertoiret tager som beskrevet sit udgangspunkt i den klassiske jazz men i takt med, at vi de kommende år vil udfolde festivalens store potentiale og dermed lukke festivalen op for en bredere målgruppe, kommer vi også til at præsentere et bredere spændende repertoire. Men fortsat og generelt er al musik præsenteret på Riverboat – fra øverste kunstneriske hylde og musik der swinger, skaber god energi og livsglæde hos publikum.

Hvad skal der til, for at være en god kulturoplevelse?

Vi sigter i Riverboat på, at underholde vores publikum på en kvalificeret måde og skabe en dynamisk balance mellem det folkelige og horisontudvidende. Vi vil gerne overraske vores publikum hvert år og går efter at overgå vores publikums forventninger. Men på bundlinjen håber vi, at vi skaber en kulturoplevelse, der rører vores publikum og som er med til at skabe et rigt liv i Silkeborg og omegn.

Hvad betyder det at blive indstillet til byens bedste?

Det betyder utrolig meget for os at være nomineret, da det forhåbentligt genspejler, at vi gør noget rigtigt og at vi har en værdifuld plads i silkeborgensernes hjerter og liv. Det er essentielt for os som festival at byen spiller med og bakker op – uden jer – var vi her jo ikke! Så om vi vinder eller ej, er vi meget glade og ydmyge for nomineringen og takker for det.

Opera på torvet
opera-paa-torvet

Opera på torvet

Kulturoplevelsen Opera på torvet har hen over sommeren involveret 550-600 mennesker i operaens verden, både folkeskolebørn, Produktionshøjskolens elever, lokale voksenkor, børnekor, operasangere, byrådsmedlemmer, invalidepensionister, TH Lang Skole og dansere fra Den Kreative Skole har medvirket på scenen.

Opera på torvet har været opera til folket!

Hvad skal der til, for at være en god kulturoplevelse?

Det må være en god kulturel oplevelse, når publikum bliver ved med at vende tilbage, som de gjorde til opera på torvet.

Hvad betyder det at blive indstillet til byens bedste?

Opera på torvet har skabt bro mellem opera og folket. Vi har hevet operaen ud sin traditionelle ramme og bragt den ud til folket. Det har været en kæmpe glæde at næsten 500 mennesker har været samlet  på torvet fredage efter fredag for at nyde vores forestillinger. Det har også været en kæmpe glæde at se alle de lokale medvirkendes glæde over dette projekt. Det varmer, når man kan mærke folk opbakning!